Supply chain

De route van de avocado

Met plantages over de hele wereld, ondergaan onze avocado's een lange reis voordat ze uiteindelijk bij jou terechtkomen. We nemen je graag mee in alle verschillende fases die onze avocado's doorlopen. Van het moment dat ze worden geteeld tot aan transport naar onze klanten.

Herkomst

Onze avocado's worden geteeld in onder andere Zuid-Afrika, Peru, Chili en Colombia, maar wij importeren ook uit landen als Spanje, Mexico, Kenia, Tanzania en Marokko. De avocado's zijn gemiddeld 3 weken onderweg tot ze in de Rotterdamse haven aankomen. Gedurende de gehele reis worden ze gekoeld op een temperatuur van circa 5 graden Celcius. Zo wordt de levenscyclus verlengd en wordt het rijpingsproces tegengegaan.

1

Smaak

Het belangrijkste van een lekkere avocado is het oliegehalte. Hoe hoger het oliegehalte, hoe lekkerder de avocado. Voordat onze avocado's worden verscheept, worden ze uitvoerig getest bij boeren en plantages. Wanneer de avocado's het juiste oliegehalte hebben bereikt worden ze verscheept.

2

Kwaliteitscontrole

Bij aankomst in de haven worden de avocado's naar onze loods getransporteerd. De avocado's worden individueel gecheckt door onze eigen kwaliteitscontroleurs. Zij bekijken elke pallet zorgvuldig. Ze maken foto's die vervolgens worden verzameld in een rapport. Zo gaan alleen de allerbeste avocado's richting de rijping.

3

Rijpen en koelen

De avocado's worden gerijpt aan de hand van de wensen van onze klanten. Bij binnenkomst in de rijpingsfaciliteit worden de avocado's opnieuw gekeurd op interne en externe gebreken. Op basis van de check wordt bepaald in welke rijpingscel ze terecht komen. Met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en wind, wordt het klimaat van het land van herkomst nagebootst. Na 2 tot 5 dagen zijn de avocado's gerijpt en worden ze in een andere cel gekoeld tot 4 graden Celcius. Na het rijpen worden ze met de hand gesorteerd, gecontroleerd en verpakt. We checken opnieuw op interne gebreken, waarna de avocado's klaar zijn om te verhandelen.

4

Sorteren en transport

Op basis van de wensen van de klant, sorteren we de avocado's met de hand op de gewenste druk en kleur. In dit stadium voeren we nóg een keer kwaliteitsconroles uit. Zo weten we precies of de avocado's aan al de specifieke wensen van onze klant voldoen. Na het sorteren, gaan de avocado's terug naar de koelcel. Vanuit onze loodsen in de Lier, Amsterdam en IJsselmuiden worden de avocado's getransporteerd of opgehaald door onze klanten.

5

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?